F.A.Q.

Waarom Let's Escape?

Let’s Escape Enschede heeft 5 prachtige kamers. Door onze unieke ligging aan één van de gezelligste horecapleinen van Nederland kunt u uw avontuur ook combineren met een borrel, lunch of diner. Uniek is dat Let’s Escape de puzzels allemaal zelf schrijft, zodat u nergens anders een vergelijkbare kamer tegen zult komen. Omdat we zoveel kamers hebben kunt u zowel met kleine groepjes (vanaf 2 personen) tot grotere groepen (tot 90 personen) bij ons terecht. Als u met groepen vanaf 40 personen allemaal eenzelfde avontuur wilt beleven, dan kan dat uiteraard in onze Escape Roulette in Holland Casino in Enschede.

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een ruimte waar 2 tot 6 personen tegelijkertijd in worden opgesloten. Het is aan de spelers om proberen te ontsnappen door samen puzzels op te lossen.

Is een Escape Room voor iedereen toegankelijk?

Iedereen is van harte welkom om te komen escapen. De kamers vormen geen fysieke uitdaging. Onze Escape Rooms in Enschede zijn gevestigd op de 1e en 2e verdieping van een oud pand. De Escape Rooms zijn helaas uitsluitend per trap bereikbaar.

Ik heb last van claustrofobie, is een Escape Room ook geschikt voor mij?

Tot op de dag van vandaag hebben mensen met claustrofobie altijd een leuke tijd gehad in onze kamers. De kamers zijn ruim en kunnen op ieder moment verlaten worden.

Is er een leeftijdsrestrictie?

Kinderen kunnen prima bij ons komen escapen. Neem wel eerst even telefonisch contact op.

Wat kost een Escape Room?

Een Escape Room spelen kost € 102,- Gaat u met minder dan 4 personen de kamer in? Dan kost de kost de kamer € 94,- U kunt hier online de beschikbaarheid van de kamers inzien, en desgewenst direct reserveren.

Op welke manieren kan ik afrekenen?

U kunt de Escape Rooms na het reserveren direct met iDEAL of PayPal afrekenen. Betaalt u liever op locatie? Dat kan. U kan bij Eetcafé CP de Escape Rooms per pin of contant afrekenen.

Waar zijn jullie gevestigd?

De Escaperooms in Enschede zijn gevestigd boven Eetcafé CP. Eetcafé CP is gevestigd aan het randje van de Oude Markt in Enschede. Het adres is Langestraat 58-60, 7511 HC, Enschede. Dat is midden in het autovrije centrum van Enschede. Naast de deur parkeren zit er daarom helaas niet in. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is de H.J. van Heekgarage. Vanaf hier is het ca. 5 – 10 minuten lopen naar Eetcafé CP.

Komt u met het openbaar vervoer?
Het is 5 – 10 minuten lopen van Station Enschede.

We willen de Escape Room combineren met een hapje en een drankje. Kan dat?

Onze Escape Rooms in Enschede zijn gelegen boven “onze grote zus” Eetcafé CP waar wij nauw mee samenwerken. Informatie over onze arrangementen vindt u hier. Deze arrangementen zijn niet online te reserveren, maar uitsluitend telefonisch op 053 – 478 089. Heeft u andere wensen om een hapje en een drankje met het ontsnappen te combineren, dan is vrijwel alles mogelijk. Neem dan ook even telefonisch contact op.

We willen graag met een groot gezelschap komen escapen. Kan dat?

Jazeker, op onze locatie in Enschede beschikken we over 5 Escape Rooms. Deze zijn elk geschikt voor 6 personen. Er kunnen dus maximaal 30 personen gelijktijdig de Escape Rooms in. Is de groep groter dan 30 personen, dan is er de mogelijkheid om in meerdere blokken te spelen. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is, bij grote gezelschappen, telefonisch reserveren gewenst.

Wat gebeurt er wanneer mijn gezelschap te laat komt?

U wordt geacht uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de kamer aanwezig te zijn.

Als u minder dan 15 minuten voor aanvang van de kamer aanwezig bent, dan behoudt Let’s Escape zich het recht de reservering te laten vervallen. Escape Rooms werken op basis van heel strakke planningen. U verplicht uzelf door te reserveren tot het betalen van de kamer, ook wanneer deze komt te vervallen als u te laat komt. Echter, krijgt u dan wel een waardebon om op een ander tijdstip deze kamer opnieuw te boeken. Dit zal wel gaan in overleg, maar is alleen mogelijk op zondag tot en met woensdag. Mocht er uiteraard uitloopruimte zijn omdat er na u geen reservering staat, dan mag u altijd spelen. Dat is geen probleem.

Kunnen we voor of na het spelen van de Escape Room een borreltje drinken?

Een drankje voor het spelen is geen probleem, echter is niet toegestaan om de Escape Rooms te spelen als men duidelijk onder invloed is van alcohol en/of drugs. Het staat de medewerkers en directie van Let’s Escape en de medewerkers en directie van Eetcafé CP te allen tijde vrij om gasten waarvan we het vermoeden hebben dat men niet meer in staat is een Escape Room te spelen te weigeren. U verplicht uzelf wel tot het betalen van de kamer, maar krijgt dan wel een waardebon om op een ander tijdstip deze kamer opnieuw te boeken. Dit zal wel gaan in overleg, maar is alleen mogelijk op zondag tot en met woensdag.

U kunt na afloop van de kamer altijd terecht bij Eetcafé CP, om onder genot van een borrel uw avontuur nog eens grondig te analyseren. U krijgt daarbij van ons sowieso een bittergarnituur aangeboden.

Kunnen we bij jullie een teambuildingsuitje organiseren?

Jazeker, neem hierover telefonisch contact zodat we een plan op maat kunnen maken.